Home Behandelmethodes Matrixmethode

postheadericon Matrixmethode

De MatriXmethode

 

logo matrix

"Wat bijzonder dat je niets van me hoeft te weten; je vroeg alleen maar naar zien, horen, voelen en denken.

"Zo snel en effectief, ik kan het eigenlijk niet geloven"

"Het plaatje en het gevoel speelden mee in mijn probleem en die heb ik nu vervangen. Heerlijk!"
"Het kan  haast niet zo simpel zijn"

Het uitgangspunt is de eigen interne strategie die iemand zelf heeft ontwikkeld bij het leren (informatieproces) en emoties.
Wanneer een strategie handig verloopt gaat het als vanzelf. Bij onhandige strategieën ontstaan problemen. Een strategie bestaat uit zien, horen, voelen en/of denken. De persoon staat centraal, altijd.

Het  is van belang een onhandige strategie te laten vervangen door een andere eigen strategie die voor diegene beter, makkelijker en sneller werkt. Het probleem wordt zo door de persoon zelf opgelost.
De MatriXmethode werkt effectief en praktisch aan een oplossing in plaats van eindeloos op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Dat werkt bij de meest uiteenlopende problemen: dyslexie en andere leerproblemen, volle hoofden, angsten en andere mentale problemen. Ook psychosomatische klachten waarvoor de arts geen verklaring heeft.

Het doel van de behandeling is dat gebruik maakt van de eigen kracht, kwaliteiten en potentieel waardoor problemen aangepakt en opgelost kunnen worden. Zo wordt bij leerproblemen de eigen unieke manier van informatieverwerking gevonden die aansluit bij de specifieke behoeften. Daardoor is de persoon beter in staat nieuwe informatie op te nemen, te verwerken, op te slaan en weer te gebruiken. Bij mentale problemen is het zaak de eigen strategie van de eigen beleving van het eigen probleem vervangen.

De Matrixmethode is ontwikkelt door Ingrid Stoop. Haar website staat vermeld onder de knop inspiratie.