Home Behandelmethodes Reversie Methode Technieken

postheadericon Technieken

Emotionele Psychologie ( EP)

Emotionele psychologie is een effectieve techniek om je te bevrijden van beperkende en ongewenste emoties zoals oud zeer, trauma’s en angsten. De techniek is praktisch en voor een ieder goed te gebruiken.

Emoties die niet goed verwerkt zijn, vormen een blokkade in het lichaam.Een blokkade veroorzaakt emotionele onevenwichtigheid wat zich op verschillende manieren kan uiten in fysieke en geestelijke klachten. Deze blokkades kunnen we terug vinden op bepaalde punten, de acupressuurpunten in de energiebanen, oftewel de meridianen van het lichaam.

Met behulp van spiertesten en het activeren van deze acupressuurpunten kan de energie in de meridianen weer gaan stromen. We zien de bijbehorende klachten verdwijnen.

Voor de emotionele psychologie punten doet het er niet toe of een blokkade ontstaan is door een ernstige of minder ernstige ervaring. Op energetisch niveau bestaat dat onderscheid niet. Vervolgens zal de energie vrij kunnen stromen en kan de emotie oplossen.


Spiertesten

De basis voor de Thought Field Therapie ligt bij de chiropraktor George Goodheart, psychiater John Diamond en psycholoog Roger Callahan.

George Goodheart ontwikkelde de basis voor de Kinesiologie waarbij men uitgaat van de spiertest.

De spiertest geeft opmerkelijke resultaten en is een zeer sterk instrument om op een non-verbale wijze met het onbewuste te communiceren. Belemmerde overtuigingen en ineffectieve strategieën kunnen worden omgezet naar bekrachtigde overtuigingen en effectieve strategieën.

Deze methode wordt gebruikt in welke mate het proces overeenkomt met het gestelde doel en de uitkomst er van. Als het resultaat van het doel stress oplevert dan vinden we het terug in de uitkomst van het spiertesten.