Home Over Aggie

postheadericon Aggie

 

Ik ben Aggie Ettema-Ydema. Gehuwd en moeder van twee volwassen zonen.

 

 

Ik ben opgegroeid op het Friese platteland als oudste dochter in een agrarisch gezin. Als oudste werd er door mijn ouders van mij verwacht dat ik het voorbeeld "voor zou leven" voor mijn zussen en broer. Het voorbeeld zoals mijn ouders gezien vanuit hun normen en waarden dat als verantwoord achtten.

 

 

Om te ontdekken of “het voorbeeld” ook overeen kwam met mijn “zijn” heb ik een lange zoektocht afgelegd.

Na de middelbare school viel de keuze op het toenmalige HBO-J (jeugdwelzijnswerk). In totaal heb ik ruim 20 jaar ervaring opgedaan in de jeugdzorg, het speciaal onderwijs en de kinderopvang. Het bleef kriebelen, de honger naar kennis om gedrag in het algemeen te verklaren. Waarom doen de mensen toch de dingen zoals zij het doen.

 


Van nature ben ik leergierig en via een vriendin kwam ik in contact met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). De kracht van het woord, de vele betekenissen van het woord en vooral hoe deze te interpreteren in het contact met de ander is een oogopener geweest. Dusdanig dat ik de practioner- en de masteropleiding heb afgerond.

 


Door de veelheid aan opleidingen is het bijna een kunst om de ware te vinden.

De legpuzzel is bijna compleet. Ik heb de gezins- en kindcoach opleiding aan de Andromeda Academie gevolgd en het certificaat behaald. Met de toevoeging  van het certificaat als Matrixcoach en de medische basis opleiding aan het Con Amore instituut wordt het 'kennispallet' steeds kleurrijker. Met de  aanvulling orthomoleculaire voeding en medium therapeut zijn er kleurschakeringen bij gekomen. Sinds december 2015 mag ik mij energetisch therapeut noemen.  De wens om een eigen praktijk te starten is er vanaf het begin geweest.

 


Mijn ervaringen in de zoektocht van ‘het voorbeeld’ naar mijn eigen zijn wil ik graag doorgeven en delen met kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar verbeteringen in de relatie met zichzelf en de ander.

 

pasfoto 1